Candidat la șefia Capitalei: Am o scrisoare deschisă către conducerea României

Candidat la șefia Capitalei: Am o scrisoare deschisă către conducerea României

Candidatul la șefia municipiului Chișinău din partea Partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, a venit cu un apel către conducerea României. Totodată, candidatul a făcut totalurile campaniei, informează OFICIAL.

„Am o scrisoare deschisă către conducerea României, către președintele Klaus Iohannis, către majoritatea parlamentară, care trebuie să se edifice, în cel mai scurt timp, către Guvernul nou al României și către corpul de europarlamentari ai României. Le solicit în calitate de român, dar și în calitate de președinte al Uniunii Salvați Basarabia – să regândească paradigma prin care finanțează activitățile în Republica Moldova, iar cea mai consistentă necesitate, care există la momentul actual, este asigurarea independenței energetice a Republicii Moldova. Sperăm foarte mult ca în 2020 să fie gata gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, de aceea solicitarea mea este ca România să construiască, în următorii 5 ani, o centrală termoelectrică pentru a asigura independența energetică”, a comunicat Munteanu.

În același timp, candidatul s-a referit la campania electorală. „Una dintre cele mai mari probleme ale acestei campanii electorale este faptul că, marea majoritate a autorităților, care au trebuit să acționeze pentru vegherea corectitudinii campaniei, pur și simplu, au întins răspunsurile sau, în termenii respectivi, nu au venit cu amendarea celor de la putere. Ceea ce demonstrează că, nu s-a schimbat deloc atitudinea în Republica Moldova. În continuare, autoritățile competente au frica să aplice legea în adresa celor de la guvernare”, a conchis Munteanu.

Mihaela Conovali

Share