Candidat la funcția de primar de Bălți: Îmi propun să creez un Consiliu al Tinerilor, pentru contact direct cu tinerii care vor să rămână în oraș

Candidat la funcția de primar de Bălți: Îmi propun să creez un Consiliu al Tinerilor, pentru contact direct cu tinerii care vor să rămână în oraș

Candidații pentru funcția de primar general al mun. Bălți  – Arina Spătaru, candidat al Platformei „Demnitate și Adevăr” și Alexandr Usatîi, candidat al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), au participat, astăzi, la dezbaterile electorale la Radio Moldova, în cadrul cărora și-au expus programul electoral și au răspuns la întrebările moderatorilor.

Astfel, cei doi candidați s-au expus și asupra problemelor legate de migrația tinerilor din Bălți și au propus soluțiilor lor pentru a nu admite acest lucru.

„Primarul trebuie să discute cu cadrele didactice, elevii, studenții și mediul de afaceri pentru a înțelege care-i problema. Mediul de afaceri spune că locuri de muncă există. Cred că, Primarul ar putea crea o platformă de comunicare între oamenii de afaceri care generează locurile de muncă și tinerii care spun că nu au unde se angaja”, a spus Arina Spătaru.

„Problema locurilor de muncă este una actuală. Trebuie să avem dialog mai mult cu oamenii de afaceri, pentru ca ei să nu se teamă să investească în domeniile de activitate, pentru a fi create noi locuri de muncă. Îmi propun, de asemenea, să creez un Consiliu al Tinerilor, în cadrul căruia să stabilim un contact direct cu acei tineri care vor să rămână în oraș și să muncească. Dacă această problemă s-o privim la scară mai largă, trebuie să aducem noi investitori în oraș pentru a reanima potențialul economic al orașului. Potențialul cred că este foarte mic acum. E nevoie să lucrăm pe acest aspect: investiții noi, servicii noi, tehnologie și utilaj nou”, a spus Alexandr Usatîi.

La dezbateri au fost invitați și candidatul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Nicolai Grigorișin și candidata independentă Elena Grițco, dar aceștia nu s-au prezentat.

Mihaela Rotari

Share