Candidat la funcția de deputat, despre șansele politice ale unioniștilor: „În spațiul public a fost aruncată…”

Candidat la funcția de deputat, despre șansele politice ale unioniștilor: „În spațiul public a fost aruncată…”

Despre șansele politice ale unioniștilor la alegerile din 11 iulie, în cadrul unei postări pe o rețea socială, s-a referit candidata Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de deputat, Ana Guțu, informează OFICIAL. 

„În spațiul public a fost aruncată fumigena de sorginte rusească, precum că neunirea între ele a partidelor unioniste ar îndrepta electoratul unionist din Republica Moldova către alte partide „cu șanse” pentru a „nu irosi votul”. Ce parcimonioși (zgârciți, economi) au devenit brusc unii alegători, care tot calcă pe greblele idolilor politici de 30 de ani!!!! Această fumigenă este copios alimentată de instituțiile media pretins „independente”, de analiștii la curtea partidelor cu rating, apoi tirajată pe rețelele sociale de oameni ingenui, fără prea mult discernământ și capacități analitice”, notează Guțu, pe facebook.

La fel, candidata spune: „Vă amintesc că există circa 40% de alegători (conform sondajelor) gata să voteze pentru reunificarea celor două state românești. Vă rog să mă lămuriți – cum 40% de alegători pot să se teamă ca nu cumva votul lor să fie „irosit”?! Manipularea, propaganda, știrile cu titluri false, bazate pe sofisme, omoară democrația electorală și cultura politică într-o societate, care se zbate între post-totalitarism și tranziție spre democrație”.

Ana Guțu a venit și cu un apel către unioniști: „Vă chem să fiți consecvenți, fideli opțiunii dumneavoastră electorale, să vă inspirați din cultura politică a vechilor democrații occidentale unde există tradiția votului politic solidar din generație în generație. Votul util este „făcător” de idioți utili”.

Doina Secrieru

Share