Când va anunța Blocul „Împreună” candidatul la prezidențiale

Când va anunța Blocul „Împreună” candidatul la prezidențiale

Blocul „Împreună” va anunța candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova la începutul campaniei electorale, informează OFICIAL.

Igor Munteanu, liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare – partid din cadrul Blocului, a spus că el nu va participa în cursa prezidențială, nu poate fi candidatul Blocului.

„S-au creat niște principii care au făcut participarea mea imposibilă.

Atâta timp cât blocul nu e suficient de sudat, liderii de partide, care sunt eligibili pentru această cursă, nu participă, pentru ca să existe posibilitatea de a găsi un candidat comun din afara partidelor”, a explicat el în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Totodată, politicianul a confirmat că Octavian Țîcu este unul dintre cei propuși la postura de candidat al Blocului. El a fost propus de Platforma Demnitate și Adevăr.

Igor Munteanu a reiterat că se caută cea mai potrivită candidatură pentru Bloc și pentru contextul politic.

Amintim că, conform Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor electorale, perioada de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova și a participanților la referendum va începe pe 21 august 2024, iar campania electorală va începe pe 20 septembrie 2024.

Share