Călin Vieru, despre revenirea în politică activitatea sa anterioară în partide politice

Călin Vieru, despre revenirea în politică activitatea sa anterioară în partide politice

Candidatul independent la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Călin Vieru, în Circumscripția Uninominală 33, a dezvăluit, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu a fost niciodată membru de partid, nici la PLDM și nici la alt partid, cât și nici nu a fost co-fondator al PUN, informează OFICIAL.

Călin Vieru a menționat că, în 2009, s-a alăturat PLDM, pentru a participa, alături de Urecheanu, Ghimpu și PDM, la cruciada anti-comunistă.

„Eu unul mă vedeam atunci un personaj important în lupta cu bolșevismul. Am luptat scurt, am învins, drumul spre putere a fost deschis, am preluat puterea. Încerc să revin în politică, după ce s-a schimbat sistemul electoral, pe care l-am și susținut. L-am susținut pentru ca să nu merg la stăpân, să nu fiu supusul cuiva, să nu merg sub steagurile cuiva, să am posibilitate să circule liber valorile și singur să mă exprim opinia. Singur, deocamdată. De la început. Să lupt pentru o idee înaltă pentru o cauză națională, să continui opera lui tata: „Ca băiatul meu ori fata/ Să citească mai departe/ ce n-a reușit nici tata”. În afară de cauza libertății mele, deocamdată, eu sunt mânat și de un ideal foarte înalt, acest ideal constă în aducerea RM în familia țărilor europene, prin calea cea mai scurtă unire cu țara-mamă – România. Eu cred că, această sarcină nu putea să cadă în mâini mai bune. Vreau să o reprezint, vreau să merg cu acest ideal în Parlament și cred în această cauză, cum cred în lumina zilei”, a precizat Vieru.

Doina Secrieru

Share