Cabinetul de miniștri – la Strășeni: „Vrem ca oamenii să aibă o atitudine corectă față de acest Guvern”

Cabinetul de miniștri – la Strășeni: „Vrem ca oamenii să aibă o atitudine corectă față de acest Guvern”

Prim-ministrul Pavel Filip, alături de echipa guvernamentală, s-a aflat astăzi la Strășeni, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, miniștrii au discutat despre problemele oamenilor din raion și soluțiile pentru acestea.

„Vizitele în teritoriu scot la iveală mai multe probleme, care sunt caracteristice pentru mai multe localități din țară. Noi le cunoaștem bine. Un lucru însă vreau să vă spun: atunci când vom înceta să ne revoltăm că nu vine nimeni să ne rezolve problemele, când nu vom aștepta soluții de la Moscova sau Bruxelles, dar o să ne suflecăm mânecile și o să muncim, atunci vom trăi bine în Moldova”, a spus Filip.

Totodată, el s-a referit la atitudinea oamenilor față de Guvern. „Vrem ca oamenii să aibă o atitudine corectă față de acest Guvern. Suntem gata să răspundem pentru ce am preluat, dar și ce am reușit să facem până acum”, a declarat acesta.

Prin urmare, Filip a vorbit și despre reforma pensiilor. „Cunoaștem că pensiile sunt încă mici. Noi nu am spus că vom dubla sau tripla pensiile, noi am spus că vom înlătură o nedreptate și am făcut acest lucru. Pensia medie a crescut cu 22 la sută și pentru prima dată a depășit minimul de existență”, a vorbit el.

La subiectul migrației, Filip a specificat că „nu prin vorbe, dar prin fapte oamenii pot fi convinși să rămână acasă”.

Tot astăzi, premierul a discutat și cu oamenii de afaceri din raion despre necesitățile pe care le au și ce ar trebui să întreprindă în continuare Guvernul în activitatea businessului.

Mihaela Conovali 

Share