Cabinetul de miniștri a stabilit noua componență a Consiliului național pentru problemele veteranilor de război

Cabinetul de miniștri a stabilit noua componență a Consiliului național pentru problemele veteranilor de război

Consiliul național pentru problemele veteranilor de război va avea o componență nouă și un Regulament de activitate revizuit. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, o serie de modificări la Hotărârea cu privire la Consiliul respectiv, transmite OFICIAL.

Potrivit documentului, în componența Consiliului vor fi incluși secretarii generali ai ministerelor nou create, conducătorii autorităților publice, precum și președinții unor asociații ai veteranilor de război.

În același timp, în scopul consolidării și eficientizării activității Consiliului naţional pentru problemele veteranilor de război, vor fi operate unele completări de ordin tehnic la Regulamentul de funcționare a organului consultativ.

Consiliul național pentru problemele veteranilor de război și familiilor acestora a fost instituit prin Hotărâre de Guvern și are menirea de a îmbunătăți protecția socială a veteranilor de război din țara noastră și a membrilor familiilor lor. Acesta este un organ colegial consultativ cu scopul de a coordona politicile de stat, programele, planurile și acțiunile de protecție socială a participanților la conflicte armate.

Share