Cabinetul de miniștri a abrogat patru hotărâri cu privire la concesionarea „Aeroportului Internațional Chișinău”

Cabinetul de miniștri a abrogat astăzi, în ședință patru hotărâri de Guvern cu privire la concesionarea „Aeroportului Internațional Chișinău”, informează OFICIAL.

Este vorba despre Hotărârea Guvernului cu privire la iniţierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău”; Hotărârea Guvernului cu privire la aprobarea concesionării activelor Î.S. AIC și a condițiilor concesionării acestora; Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Raportului privind derularea şi rezultatele concursului închis de selectare a concesionarului activelor Î.S. AIC, dar și Hotărârea Guvernului cu privire la reconfirmarea aprobării concesionării activelor Î.S. AIC și a condițiilor concesionării acestora.

Potrivit ministrei Justiției, Olesea Stamate, hotărârile Guvernului menţionate au fost aprobate contrar unor proceduri stabilite de lege, or aceste hotărâri au fost aprobate de un Guvern care se afla în demisie.

„Din aceste considerente obligaţiile de ordin financiar asumate în cadrul condiţiilor de concesionare a Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” influenţează puternic politicile Guvernului investit după aprobarea acestei decizii, dar şi a tuturor guvernelor în viitori 49 de ani, atât timp cât partenerul privat nu asigură durabil şi consolidat parteneriatul public-privat”, se spune în hotărârea Guvernului.

Andriana Cheptine

Share