CA, despre decizia CSE: Are la bază mai mulți factori

CA, despre decizia CSE: Are la bază mai mulți factori

Președintele Consiliului Audiovizualului (CA), Liliana Vițu, în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la Dispoziția nr.54 a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 16 decembrie curent, ce prevede suspendarea, pe perioada stării de urgență, licențelor pentru 6 posturi de televiziune – „Primul în Moldova”, „RTR Moldova”, „Accent TV”, „NTV Moldova”, „TV6”, „Orhei TV”, informează OFICIAL.

„Suspendarea licențelor pentru cele 6 posturi are la bază mai mulți factori cumulativi – ce țin atât de respectarea Codului serviciilor media audiovizuale, cât și de domeniul securității naționale”, a declarat ea.

Președintele CA a menționat că, mai multe rapoarte de monitorizare, nu doar ale CA, dar și ale unor ONG-uri de media, au atestat încălcarea repetată a Codului, implicit au fost aplicate, pe parcursul anului, mai multe sancțiuni pentru lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și pentru propagarea războiului și agresiunii contra Ucrainei.

De asemenea, potrivit spuselor sale, unele posturi TV „au ales să tacă” despre război, ceea ce, de asemenea, e o încălcare a principiului de informare corectă.

Un alt motiv ce a stat la baza deciziei CSE e că unele dintre posturile vizate și-au schimbat recent proprietarii fără acordul CA.

„De asemenea, toate aceste posturi nu respectă Codului privind volumul de conținut local pe care trebuie să-l producă”, a mai spus ea.

Share