Bugetul municipal – subiectul unei dezbateri: „Astăzi, bugetul are mai multe carențe”

Bugetul municipal – subiectul unei dezbateri: „Astăzi, bugetul are mai multe carențe”

Fracțiunea Partidului Liberal (PL) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) organizează dezbateri publice pe marginea subiectului bugetului municipal pentru 2019, transmite Oficial.

Liderul fracțiunii PL în CMC, Ion Cebanu, a menționat că în actualul buget sunt multe carențe și astăzi vor fi discutate lucrurile tangențiale cu bugetul.

„Am organizat dezbaterile să vedem plusurile, carențele și să ascultăm opiniile celorlalte direcții care gestionează bugetul municipal. Chiar dacă anul trecut bugetul a fost aprobat în termen, unele direcții nu au reușit să absoarbe toate finanțările. Astăzi, bugetul are mai multe carențe. Scopul dezbaterii este de a vedea care sunt lucrurile care pot fi îmbunătățite și unde mai avem de lucru. Vom discuta lucrurile tangențiale cu bugetul”, a spus Ion Cebanu.

La rândul său, vicepreședintele PL, Veronica Herța, menționează că sunt multe semne de întrebare referitor la cifrele indicate în document.

„Deficitul pentru 2019 ajunge la 840 mii lei, iar, de fapt, deficitul este de 948 mln. lei. Pentru 2019 se estimează să fie acoperit deficitul din împrumuturi externe. Întrebarea care o avem: Care au fost sumele încasate din vânzarea terenurilor, apartamentelor în 2018? În buget scrie suma de 26,8 mln. lei realizat din aceste surse. Pentru 2019, estimăm că 110 mln. lei rămân sub semnul întrebării”, a spus Veronica Herța.

La dezbatere participă factori de decizie din cadrul Primăriei Chișinău, care prezintă cum au fost gestionați banii în acest an și ce sume sunt preconizate pentru a fi distribuite direcțiilor primăriei.

Cristina Parfeni

Share