Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor a protestat față de creșterea tarifelor la energia electrică

Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor a protestat față de creșterea tarifelor la energia electrică

Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), împreună cu consilierii municipali din PSRM, Garda Tânără și activiștii civici, au protestat astăzi la sediul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) față de tarifele mari la resursele energetice. Manifestanții au cerut să nu fie majorat prețul la energia electrică, transmite OFICIAL.

Potrivit unui comunicat al BCS, astăzi ANRE urma să aprobe noile tarife la energia electrică, însă ședința a fost amânată pentru data de 25 februarie. La începutului lunii ianuarie, furnizorul de energie electrică Premier Energy a solicitat majorarea tarifului cu 85%, adică 2,79 lei față de 1,51 lei din prezent. Furnizorul consideră că autoritățile pot aproba compensații pentru energia electrică, la fel ca și pentru gazele naturale și energia termică.

Deputatul Constantin Starîș susține că, „nici guvernarea, nici ANRE nu cunoaște și nu vrea să cunoască, cât de greu trăiesc cetățenii Republicii Moldova, cum încearcă din răsputeri să achite tarifele comunale, creditele etc.”

Protestatarii au subliniat că, creșterea tarifului la energia electrică va duce la scumpirea tuturor mărfurilor și serviciilor în țară.

Doina Buruiană

Share