Blocul „Împreună” va participa la referendumul republican constituțional

Blocul „Împreună” va participa la referendumul republican constituțional

Blocul „Împreună” va participa la referendumul republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE), cu opțiunea „DA”, informează OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Octavian Țîcu, candidatul Blocului la funcția de Președinte al țării, a reiterat că există o serie de riscuri în privința desfășurării referendumului, dar și că organizarea acestuia odată cu alegerile prezidențiale „este improprie”. El a spus că, Blocul înțelege „acest joc politic al partidului de guvernare” și că PAS și Maia Sandu își doresc acest referendum „pentru obținerea scorului la prezidențiale și parlamentare”, dar a spus că partidele-componente ale Blocului pun mai presus interesul național decât orice alte interese.

„Ne alăturăm acestei campanii legată de referendumul din octombrie și ne vom înregistra în calitate de participant pentru a convinge cetățenii să iasă masiv la vot.

Ne îngrijorează scorul mic și prezența la acest referendum. E important să arătăm că suntem o societate proeuropeană”, a subliniat reprezentantul Blocului „Împreună”.

Share