Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va susține proiectul guvernării privind pensiile cu unele modificări

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va susține proiectul guvernării privind pensiile cu unele modificări

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au anunțat că vor susține proiectul propus de guvernare cu privire la majorarea pensiei minime – 2000 de lei, însă cu unele modificări suplimentare pe care le propun ei, informează OFICIAL.

Vladimir Odnostalco a remarcat că sarcina opoziției e să țină în tonus guvernarea ca să nu uite de anumite promisiuni.

„Noi vom susține proiectul, dar venim cu propuneri suplimentare – pensia de 2000 de lei să fie pentru toți – cei cu stagiu complet și cei cu stagiu incomplet. De asemenea, indexarea să fie cu 500 de lei pentru fiecare pensionar începând cu 1 octombrie curent”, a declarat deputatul.

Totodată, Alla Darovannaia a menționat că Partidul Socialiștilor și Blocul mereu au susținut și vor susține edificarea unui stat social, iar orice Guvern trebuie să pună în prim-plan grija pentru fiecare cetățean.

Deputatul a subliniat că majorarea pensiei de la 1 octombrie curent se va face din contul celor 4,5 miliarde lei – încasări bugetare obținute grație unei politici bugetar-fiscale și unui buget eficiente aprobate de majoritatea de atunci – de Partidul Socialiștilor. „Și acum în 2021 vedem rezultatele”, a adăugat ea.

Socialista a atenționat, de asemenea, faptul că pensiile continuă să fie indexate de două ori pe an – lucru care a fost propus de fostul Președinte al țării, Igor Dodon, și susținut de deputații socialiști.

Ea a mai amintit de alocațiile sociale pe care le-au primit beneficiarii în 2020, în perioada guvernării socialiste.

Cristina Gurez

Share