Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a înregistrat o inițiativă care vine să compenseze volumul de gaze naturale pentru toți consumatorii casnici

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a înregistrat o inițiativă care vine să compenseze volumul de gaze naturale pentru toți consumatorii casnici

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din Parlament înregistrează astăzi o inițiativă legislativă care vine să compenseze volumul de gaze naturale pentru toți consumatorii casnici, informează OFICIAL.

„Cunoașteți că ANRE a aprobat prețul pentru gazele naturale, care este de 10,26 lei fără TVA, ceea ce ar însemna 11,08 lei. Este o majorare dublă a prețului. Noi am crezut până în ultimul moment că va fi o decizie înțeleaptă care va veni în ajutorarea cetățenilor ca să nu sufere de această majorare drastică și am crezut că prețul nu va fi majorat așa cum s-a solicitat, dar decizia a fost aprobată și este instrumentată de la 1 noiembrie 2021”, a declarat deputatul Petru Burduja, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui, această majorare atinge fiecare consumator casnic, fiecare producție industrială, iar asta poate fi o explozie în lanț a prețurilor și a problemelor cu care se confruntă cetățenii când vor primi facturile pentru termenul de la 1 noiembrie pentru gazul procurat.

„Astăzi înregistrăm în Parlament o inițiativă care vine să compenseze pentru toți consumatorii casnici volumul de 100 de metri cubi consumați. Dacă este vorba că diferența de preț a fost majorată, inclusiv cu TVA la 6,4 lei, fiecare consumator casnic să primească compensație medie lunară pentru volumul de 100 metri cubi. Înțelegem cu toții că, pe lângă această măsură, trebuie să fie mai multe măsuri pentru domeniul industrial, dar această măsură este foarte importantă anume pentru cetățeni, pentru că pentru ei va fi un șoc foarte mare”, a menționat deputatul.

El a spus că, această inițiativă va fi înregistrată, iar mâine, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe, vor solicita să fie inclusă în ordinea de zi a Parlamentului, pentru a putea fi aplicată de la 1 noiembrie 2021.

 Cristina Jicol

Share