Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a depus​ o moțiune: „Tot ce face PAS și Ministerul Justiției este să ne arunce în trecut”

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a depus​ o moțiune: „Tot ce face PAS și Ministerul Justiției este să ne arunce în trecut”

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vasile Bolea a depus o moțiune simplă asupra activității Ministerului Justiției, transmite OFICIAL.

Vasile Bolea a menționat că Ministerul Justiției a subminat principiile statului de drept și subordonarea justiției.

„Executivul și-a asumat obligația de a promova politici publice în domeniul justiției. Nici la 100 de zile Guvernul Gavrilița cu PAS și ministrul Justiției au făcut tot posibilul să subjuge ideea de justiție independentă. În domeniul reformării justiției actuala guvernare a început cu stângul. Tot ce face PAS și Ministerul Justiției este să ne arunce în trecut și să aducă Procuratura și justiția la cheremul conducerii statului. Au trecut două luni de când Sergiu Litvinenco se află la Ministerul Justiției și nu am văzut nici un proiect privind domeniul justiției.

Prin această moțiune solicităm:

1. expertizarea proiectelor de legi care modifică domeniul de funcționare a Procuraturii și justiției de structurile internaționale;

2. decapturarea CSM, CSP și asigurarea independenței funcționalității instituțiilor;

3. ministrul Justiției să devoaleze agenda ascunsă și să înceteze controlul politic asupra Procuraturii și justiției”, a spus Vasile Bolea.

 

Cristina Parfeni

Share