Blocul ACUM: Reiterăm angajamentul nostru ferm de a nu face alianțe

Blocul ACUM: Reiterăm angajamentul nostru ferm de a nu face alianțe

Copreședinții blocului ACUM – Platforma DA și PAS, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, au comunicat că nu vor face alianță în actualul Parlament al Republicii Moldova, informează OFICIAL.

Andrei Năstase, copreședintele Blocului, dar și liderul Partidului Platforma DA, a comunicat mai multe detalii.

„Curtea Constituțională a respins, în mod arbitrar, contestațiile Blocului ACUM și a validat alegerile parlamentare. Sunt obligat să fac, din nou, această precizare: noi, cei din blocul ACUM, ne-am asumat un singur parteneriat – cu cetățenii Republicii Moldova. Noi ne respectăm cuvântul dat și angajamentele. Noi nu vom intra în acest joc perfid. Dacă am face acest lucru, am dezamăgi oamenii”, a precizat el.

În același timp, Năstase s-a referit la acțiunile ce vor fi întreprinse. „Suntem întrebați zilnic ce avem de gând să facem dacă nu vom avea o coaliție cu Partidul Democrat și PSRM – vom face ceea ce trebuie să facă un parlamentar, vom iniția proiecte de legi în favoarea cetățenilor și le vom duce în plenul Parlamentului, respectând procedurile legale. Nu alianțele pot salva Moldova, ci deciziile deputaților de a susține toate legile bune”, a declarat el.

Copreședintele blocului ACUM, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a venit cu o declarație a Blocului. „Reiterăm angajamentul nostru ferm de a nu face alianțe cu Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Șor. Soluția noastră este adoptarea, în regim de urgență, a unui set de legi ce vizează eliberarea instituțiilor statului de grupările lui Plahotniuc”, a conchis Sandu.

De menționat că, ieri, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a invitat Blocul ACUM la discuții pentru a negocia o coaliție. Săptămâna trecută, și Partidul Democrat din Moldova a invitat Blocul ACUM la discuții.

Mihaela Conovali

Share