Biroul permanent a completat ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului din perioada 11-18 iulie

Biroul permanent a completat ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului din perioada 11-18 iulie

Biroul permanent a completat ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului din perioada 11-18 iulie 2024. 

Deputații vor examina 4 proiecte cu sigla UE, printre care inițiativele legislative de consolidare a cadrului de activitate al Băncii Naționale a Moldovei, de facilitare a accesului antreprenorilor locali la piețe de capital externe, de prevenire și combatere a exploatării sexuale și abuzurilor sexuale comise asupra copiilor. Parlamentul urmează să dezbată și proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2025.

Printre documentele incluse pe ordinea de zi se mai regăsesc inițiativele legislative cu privire la spațiile de testare inovativă în materie de reglementare în domeniul energiei, reglementarea determinării apartenenței și domeniilor infrastructurii de irigare și de desecare proprietate publică și a administrării terenurilor proprietate publică a statului, limitrofe infrastructurii de irigare și de desecare. Agenda mai include modificări, în prima lectură, la Codul Contravențional, Legea cu privire la activitatea de evaluare, o serie de acte normative privind sistemul judecătoresc și Institutul Național al Justiției.

Parlamentul urmează să ratifice și o serie de acorduri de asistență financiară externă. Este vorba de Acordul de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare cu privire la Proiectul „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare”, acordurile de asistență financiară în valoare de circa 98 milioane de euro pentru realizarea Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova”.

Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 11 iulie, de la ora 10.00.

Share