BCS desfășoară un miting la Parlament: Facem apel în adresa tuturor să se unească și să apere steagul Victoriei și Ziua Victoriei

BCS desfășoară un miting la Parlament: Facem apel în adresa tuturor să se unească și să apere steagul Victoriei și Ziua Victoriei

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) desfășoară, în fața Parlamentului, un miting împotriva intenției guvernării de a anula marcarea Zilei Victoriei pe 9 mai și de a sărbători pe data de 8 mai „Ziua de comemorare şi reconciliere în memoria celor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial”.

„Noi avem cu ce să ne mândrim. Noi avem limba moldovenească, istoria Moldovei, credință, tradiții. Și noi avem sărbătoarea care ne-a unit mereu – Ziua Victoriei 9 mai”, a declarat Igor Dodon, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor.

Politicianul a constatat că la eveniment au venit reprezentanții mai multor partide politice.

„Victoria trebuie să fie una pentru toți. Dacă nu ne unim, ei vor trece peste fiecare dintre noi. Facem apel în adresa tuturor să se unească și să apere steagul Victoriei și Ziua Victoriei”, a subliniat Igor Dodon. 

El a mai spus că „oameni care gândesc corect sunt mai mulți în Moldova”. „Această acțiune trebuie să fie începutul. Mișcarea protestatară trebuie să crească, până vom înlătura această putere. Noi suntem obligați să-i dăm jos. Noi avem pentru ce să luptăm – pentru Moldova, pentru copiii noștri”, a conchis socialistul.

Share