Bătrîncea către PG: Vrem să știm dacă au fost intentate dosare penale și în privința ex-deputaților liberali și liberal-democrați

Bătrîncea către PG: Vrem să știm dacă au fost intentate dosare penale și în privința ex-deputaților liberali și liberal-democrați

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) cere Procuraturii Generale (PG) să informeze opinia publică, dacă au fost intentate dosare penale în privința ex-deputaților PLDM și PL pentru infracțiuni de corupție. Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea a scris pe Facebook, informează OFICIAL.

Politicianul a publicat demersul său, în care se precizează că PSRM se referă la traseiștii din PLDM și PL, care ulterior s-au regăsit în funcții importante, sub acoperirea politică a PAS.

„Fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale. Inclusiv cei, care au prioritizat pentru Procuratură subiectele de anchetă penală. Acei care încearcă să-i facă „basma curată” pe traseiștii-milionari, și anume colegii lor din PLDM, PL – trebuie să răspundă în fața legii. Acei care-și permit imixtiune politică în justiție, și se consideră mai presus decât legea – trebuie să răspundă. Am văzut declarații fățarnice ale unor peledimiști, PL-ști (actualmente PAS-iști), precum că n-ar înțelege de ce doar ex-comuniștii sunt cercetați penal, iar transfugilor lor s-a oferit protecție pentru a ascunde bunurile obținute ilicit. Unii dintre ei au spus că intenționează să se adreseze chiar în procuratură. Nu e nevoie să vă justificați și să vă deranjați. Nimeni nu mai crede acestui teatru de păpuși. Așteptăm răspunsuri tranșante din partea procurorilor”, a scris Batrîncea.
Cristina Gurez
Share