Bătrîncea către guvernare: Rămâneți și organizați-vă cum doriți, dar credibilitatea CEC va fi pusă la îndoială

Bătrîncea către guvernare: Rămâneți și organizați-vă cum doriți, dar credibilitatea CEC va fi pusă la îndoială

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor(BCS) nu va înainta alți candidați pentru funcția de membru în Comisia Electorală Centrală (CEC). Despre aceasta a anunțat deputatul Vlad Bătrîncea în cadrul unei conferințe de presă, transmite OFICIAL.

Vlad Bătrîncea spune că, conform legii, opoziției îi revin 3 membri în componența CEC.

„Noi am înaintat acești 3 membri, dar în cadrul consultărilor am aflat că unii candidați nu sunt agreați. Revenim la norma legală care spune că este dreptul opoziției să înainteze acești membri. Dacă legea și procedurile presupun un filtru de guvernare, ar fi altă situația, dar este dreptul opoziției de a delega proporțional membri, pe cine dorește. Acest blocaj de numire a candidaților nu înseamnă și nu reprezintă decât introducerea controlului politic asupra CEC din partea PAS”, spune Vlad Bătrîncea.

Deputatul spune că BCS nu va înainta alți candidați.

„Știm acești oameni, avem încredere în ei nu dorim și nu permitem să se ia decizii în locul nostru. Înțelegem că guvernarea are intenția de a controla totul în R. Moldova. Rămâneți și organizați-vă cum doriți, dar credibilitatea CEC va fi pusă la îndoială”, a mai spus Bătrîncea.
Cristina Parfeni

Share