Bașcanul Găgăuziei: Suntem recunoscători Guvernului României pentru sprijinul acordat în dezvoltarea sistemului educațional

Bașcanul Găgăuziei: Suntem recunoscători Guvernului României pentru sprijinul acordat în dezvoltarea sistemului educațional

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Daniel Ioniță, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, transmite OFICIAL.

În cadrul întâlnirii, a fost discutat subiectul evoluției lucrărilor de construcție a blocului nou al Liceului „Mihai Eminescu” în mun. Comrat.

Bașcanul a vorbit Ambasadorului despre rezultatele vizitei la Iași și despre discuția cu primarul mun. Iași, Mihai Chirica.

Părțile au decis să analizeze posibilitățile practice de cooperare și susținere a Autonomie în dezvoltarea sectorului IT și în industrializarea economiei.

Irina Vlah i-a mulțumit Ambasadorului Ioniță pentru susținerea inițiativelor autorităților Găgăuziei, menite să îmbunătățească nivelul de trai al locuitorilor Găgăuziei.

„Suntem recunoscători Guvernului României pentru sprijinul acordat în dezvoltarea sistemului educațional. Grădinițele și școlile sunt elemente importante ale infrastructurii sociale, iar dezvoltarea lor ajută la convingerea oamenilor să-și lege viitorul cu Găgăuzia. Vom învăța de la colegii noștri din România cum să dezvoltăm sectorul IT și să atragem investiții în industrializarea economiei – în aceste domenii România este un lider recunoscut”, a menționat Irina Vlah.

 

Cristina Pendea

Share