Bașcanul Găgăuziei, despre polițistul care a refuzat să vorbească în limba rusă: „Sunt profund indignată”

Bașcanul Găgăuziei, despre polițistul care a refuzat să vorbească în limba rusă: „Sunt profund indignată”

Başcanul autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a reacționat cu privire la incidentul, care a avut zilele trecute, dintre un polițist și un locuitor al UTA Găgăuzia.

„Sunt profund indignată de comportamentul colaboratorului de Poliție, care a refuzat să vorbească cu șoferul din Găgăuzia – în limba rusă. Tânărul care a îmbrăcat recent forma de polițist este încrezut că nu e obligat să treacă la comunicarea inter-etnică atunci când este rugat. Apare întrebarea – cunoaște acel polițist de Codul de infracțiuni, legea „privind statului juridic special al UTA Găgăuzia”, „cu privire la drepturile persoanelor care aparțin minorităților naționale și statului juridic al organizațiilor lor” și alte acte legislative. Aștept reacția conducerii MAI cu privire la incident”, a scris ea, pe o rețea de socializare.

Amintim că, ieri, portalul gagauziainfo.md, a publicat un video cu un polițist care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un cetățean al Republicii Moldova din UTA Găgăuzia.

Mihaela Rotari

Share