Banca Mondială în vizită la Ministerul Mediului

Banca Mondială în vizită la Ministerul Mediului

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a avut o întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale, condusă de Sameh Naguib Wahba, Director regional pentru dezvoltarea sustenabilă în Europa și Asia. În cadrul întrevederii s-a discutat despre importanța Programului Național de Împădurire, Strategia de management a deșeurilor, dar și colaborarea pe alte proiecte de mediu cu Banca Mondială.

În cadrul întrevederii s-a convenit asupra intensificării cooperării, în special pe două direcții principale: restabilirea ecosistemelor și managementul sustenabil al ecosistemelor forestiere. Aceste colaborări vor contribui la atingerea obiectivelor stabilite în cadrul Programului Național de Extindere și Restaurare a Pădurilor (PNERP) și la îmbunătățirea condițiilor de mediu în țară. În context, Ministrul Lazarencu și-a exprimat interesul pentru accelerarea implementării Proiectului „Restaurarea zonelor umede și a ecosistemelor terestre în Republica Moldova în scopul managementului poluării marine”.

În încheiere, ministrul a subliniat importanța sprijinului oferit de Banca Mondială în domeniul protecției mediului, și-a exprimat încrederea că parteneriatul va reuși să realizeze proiecte de succes, ce vor aduce beneficii semnificative pentru mediu și comunitățile din Republica Moldova, și recunoștința pentru proiectele implementatea reafirmat angajamentul Ministerului Mediului în colaborarea cu Banca Mondială

Share