Bălți și Nijnii Novgorod vor relua colaborarea. Moroșan: „Există deja acorduri preliminare pentru obținerea de noi echipamente pentru sectorul locativ”

Bălți și Nijnii Novgorod vor relua colaborarea. Moroșan: „Există deja acorduri preliminare pentru obținerea de noi echipamente pentru sectorul locativ”

Maxim Moroșan, președintele Organizației Teritoriale Bălți a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, președinte al Comisiei de Înfrățire a Consiliului Municipal Bălți, se află la Sankt Petersburg, Federația Rusă, la Forumul Economic Internațional, de unde a și anunțat o veste bună pentru bălțeni.

„Vești bune pentru bălțeni! Bălți va reînnoi colaborarea cu Nijnii Novgorod, grație Echipei Puternicilor!

Astăzi, în calitate de președinte al Comisiei de înfrățire al municipalității Bălți, am avut o întâlnire oficială cu primarul orașului Nijnii Novgorod, Yuri Vladimirovich Shalabayev, cu care am discutat despre cooperarea dintre orașele noastre.  Din păcate, de-a lungul multor ani, aceste legături au fost întrerupte în mod deliberat, privând orașul de parteneri de încredere. Acordul de înfrățire a fost semnat încă din 2016, dar anii trecuți au arătat că potențialul acestui acord nu a fost epuizat!

Împreună cu Yuri Vladimirovici, am discutat despre foaia de parcurs pe care vom merge mai departe. E vorba de domeniile educației, culturii și sportului. Se are în vedere și posibilitatea deschiderii unei case de comerț”, a menționat politicianul.

Maxim Moroșan a precizat că „există deja acorduri preliminare pentru obținerea de noi echipamente pentru sectorul locativ și servicii comunale și construcție de drumuri”.

„Bălțiul se va dezvolta orice ar fi! Sunt sigur că totul abia începe!”, a conchis consilierul municipal.

Share