Avocatul lui Vlad Filat: Dosarul penal e unul politic și poartă caracter electoral

Avocatul lui Vlad Filat: Dosarul penal e unul politic și poartă caracter electoral

Victor Munteanu, avocatul fostului premier, Vlad Filat, a venit cu o reacție la informația Procuraturii Anticorupție privind expedierea în judecată a dosarului penal în privința lui Vlad Filat, transmite Oficial.

Victor Munteanu menționează că dosarul este unul politic și poartă caracter electoral.

„Dosarul penal în privința lui Vlad Filat, este unul eminamente politic și poartă un caracter vădit electoral, menit să creeze un fon mediatic în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. Tenta pur politică și electorală a acestui dosar rezultă din faptul că urmărirea penală a fost inițiată în anul 2015, majoritatea acțiunilor procesuale la care se face referință în comunicatul de presă al Procuraturii Anticorupție erau finalizate în anul 2016, însă trimiterea cauzei în judecată s-a decis în contextul politic actual”, menționează avocatul.

Totodată, el punctează că „faptele, sumele de bani și companiile cu care Vlad Filat nu are nici o tangență, au fost deja obiectul examinării în primul dosar penal. Este o tentativă de inducere în eroare a publicului prin afirmațiile precum că Vlad Filat ar fi încheiat contractul de consultanță din data de 01.07.2013 sau că acesta ar fi achitat pentru serviciile prestate sume de bani prin companii gestionate de intermediari”.

Mihaela Rotari

Share