Avocații Poporului și Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității îndeamnă protestatarii la calm

Avocații Poporului și Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității îndeamnă protestatarii la calm

Avocatul Poporului, Ceslav Panico, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, îndeamnă la calm, manifestații pașnice, fără intimidări, ură sau violență, atât din partea manifestanților,cât și în adresa acestora, informează OFICIAL. 

Semnatarii Apelului public îndeamnă participanții la manifestație și oponenții acestora să demonstreze respect și toleranță față de orice ființă umană, indiferent de caracteristicile care le deosebesc, inclusiv viziunile politice sau de altă natură pe care le au. Dialogul civilizat, cu excluderea intimidărilor, este o condiție definitorie pentru libera întrunire, o premisă importantă pentru asigurarea schimbului liber de idei, opinii și o garanție a respectării principiilor democratice și a statului de drept. Membrii societății urmează să conștientizeze importanța respectării întocmai a principiilor unui stat democratic, în care persoanele au atât drepturi, cât și responsabilități, implicit de a respecta ordinea publică și nu a periclita securitatea statului și a altor persoane.

Prin urmare, îndeamnă toate părțile interesate la un dialog social eficient și constructiv fără a fi încălcate drepturile și libertățile omului iar principiile democratice și statul de drept să fie respectate. Oficiul Avocatului Poporului și Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității vor monitoriza în continuare desfășurarea manifestațiilor.

Share