Avizul Comisiei de la Veneția – solicitat de Parlamentul Republicii Moldova

Avizul Comisiei de la Veneția – solicitat de Parlamentul Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova a solicitat avizul Comisiei de la Veneția pe marginea proiectului de lege privind modificarea Codului electoral, Codului contravențional și Codului serviciilor media audiovizuale, votat în prima lectură, în luna iulie curent.

În acest sens, deputații Comisiei juridice, numiri și imunități au avut o întrevedere, în format on-line, cu experții Comisiei de la Veneția și OSCE/BIDDO, în frunte cu Secretarul adjunct al Comisiei de la Veneția, Simona Granata-Menghini, în cadrul căreia și-au expus opiniile despre amendamentele înaintate.

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea i-a informat pe experți că proiectul de lege are ca obiectiv îmbunătățirea procesului electoral din Republica Moldova și ajustarea unor prevederi ale Codului electoral la normele Codului administrativ.

Vasile Bolea a specificat că modificările au fost înaintate la propunerea Comisiei Electorale Centrale, experților și observatorilor internaționali, care au monitorizat alegerile locale și parlamentare din țara noastră, dar și a consultărilor cu societatea civilă pe platforma parlamentară și cea a CEC.

Doina Secrieru

Share