Avertismentul unei jurnaliste privind situația critică din mun. Chișinău: „Alegerile anticipate nu sunt excluse în momentul de față”

Avertismentul unei jurnaliste privind situația critică din mun. Chișinău: „Alegerile anticipate nu sunt excluse în momentul de față”

Pe 3 iunie, chișinăuenii au făcut alegerea, iar zarurile au fost aruncate. Andrei Năstase a fost ales primar al municipiului Chișinău. Amintim că liderul PPDA a fost candidatul comun al PPDA, PAS și PLDM pentru alegerile din capitală. Doar că la aproape 2 săptămâni de la alegeri, mandatul noului primar ales al Chișinăului așa și nu a fost validat. Nu este clar de ce. Se invocă diferite motive irelevante. Despre aceasta comunică jurnalista Elena Robu, pe blogul ei, informează Oficial.

„Este o tergiversare intenționată sau vor urma alegeri anticipate în Chișinău? Totul depinde de scenariile care se coc la vârful piramidei puterii, însă ce se coace acolo, numai unul ”coordonatorul” știe. Dar alegerile anticipate nu sunt excluse în momentul de față. Dacă se ajunge până la această absurditate, oamenii trebuie să se mobilizeze și mai mult și să dea lovitura de grație pentru această guvernare”,a mai menționat ea.

În acelașit timp, Robu comunică și despre activitățile primarului ales. „Între timp, noul primar ales al capitalei a reușit să se implice deja în activitatea primăriei, a cerut stoparea demolării cinematografului Gaudeamus, iar viceprimarul Nistor Grozavu a semnat o dispoziție în acest sens. Lumea mai comentează pe rețelele de socializare că Andrei Năstase are șofer personal. Nu cred că ar trebui să ne grăbim cu concluzii sau preziceri inutile pentru moment. Cu atât mai mult nu văd care este problema cu șoferul personal, atâta timp cât acesta este plătit din banii personali și nu din banii publici. Voi mai adăuga, este nevoie de rapiditate și luciditate din partea unui primar, iar dacă a merge in troleu e un criteriu, cred că ne înșelăm cu toții. De ce Năstase a mers cu troleul în campanie, se vor clarifica managerii de campanie ulterior,dar această întrebare, care e pertinentă, trebuie să o clarifice și susținătorii acestuia”, a scirs aceasta.

Robu, a comunicat și unele acțiuni care ar putea fi întreprinse de către locuitorii municipiului Chișinău. „Ce pot face chișinăuenii în acest caz? Să își apere votul și să ceară validarea mandatului de primar pentru Andrei Năstase. Cine a spus că cel mai greu a trecut se înșeală, greul, provocările, discreditările vor urma de acum încolo cu și mai mare intensitate”, a conchis ea.

Mihaela Rotari 

Share