Aureliu Ciocoi: Suntem plenar pregătiți pentru aceste alegeri

Aureliu Ciocoi: Suntem plenar pregătiți pentru aceste alegeri

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), astăzi, împreună cu reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) au făcut totalurile cu privire la procesul organizatoric privind votul în străinătate la scrutinul din 11 iulie, informează OFICIAL.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, ministru de Externe, s-a referit la numărul secțiilor de votare.

„Suntem pe ultima sută de metri și suntem plenar pregătiți pentru aceste alegeri. 150 secții de votare – este cel mai mare număr de secții de votare constituite peste hotare în istoricul organizării scrutinului de orice gen unde participă și cetățenii noștri din afara Republicii Moldova. Constat că pe linia Ministerului sunt depuse toate eforturile pentru organizarea bună a votului”, a spus Ciocoi.

Totodată, Prim-ministrul interimar a venit cu un îndemn public către membrii diasporei „să verifice din timp adresele secțiilor de votare și documentele necesare pentru votare”.

La rândul său, șefia CEC, Dorin Cimil a spus că, practic, pentru toate secțiile de votare, constituite peste hotare, a fost tipărit tirajul maxim de 5 mii buletine.

„Până la alegeri au rămas zile numărate. Îndemn cetățenii să urmărească anunțurile emise de CEC și MAEIE referitoare la măsurile necesare pentru deplasarea la secțiile de votare și unde sunt cele mai apropiate secții”, a conchis Președintele Comisiei.

Mihaela Conovali

Share