AUR va participa la Adunarea Națională Moldova Europeană

AUR va participa la Adunarea Națională Moldova Europeană

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va participa la Adunarea Națională Moldova Europeană din 21 mai curent, informează OFICIAL. 
Partidul, într-o declarație, a menționat:
„AUR – venim să semănăm Unirea
Românii din Basarabia au dreptul la unitate cu patria lor istorică și etnică România, ca instrument politic de bază al lumii românești. Unitatea românilor de pe ambele maluri ale Prutului reprezintă o condiție primordială și o garanție a stabilității în Europa.
Alianța pentru Unirea Românilor este un partid al tuturor românilor, de la Timișoara până la Tiraspol, este un partid ce militează deschis și asumat pentru Unirea Republicii Moldova cu România – o sarcină istorică grea, dar esențială întru asigurarea păstrării identității naționale a românilor dintre Prut și Nistru.
Sub flamura sfântă a Unirii Republicii Moldova cu România, țară NATO și UE, membrii și simpatizanții Alianței pentru Unirea Românilor vor fi prezenți în data de 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, locul marilor decizii ale românilor basarabeni din ultimii 35 de ani – locul în care s-a decis adoptarea limbii române și a alfabetului latin, declararea independenței de Imperiul sovietic și locul în care într-o zi vom decide reunirea noastră cu Patria Mamă.
Venim să vorbim despre pace și despre NATO, despre bunăstare și despre UE, venim să spunem că suntem români, deci europeni, europeni, deci români. Unitatea și solidaritatea națională sunt cuvinte la ordinea zilei. Venim să aducem un gând de rezistență în fața provocărilor venite de la Răsăritul aducător de năpastă. Venim să spunem Rusiei imperialiste – NU!, României reîntregite în Europa – DA!”.
Share