Audieri la Parlament privind prețul carburanților. Deputații vor modifica legislația!

Audieri la Parlament privind prețul carburanților. Deputații vor modifica legislația!

Proiectul de lege care prevede schimbarea modalității de calculare a adaosului la stabilirea prețurilor carburanților va fi examinat în plenul Parlamentului în următoarele două săptămâni, transmite OFICIAL.

În debutul ședinței, șeful fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului, a solicitat includerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a proiectului, în contextul în care se va face audierea ANRE, Consiliul Concurenței, Guvernului cu privire la situația majorării prețurilor la carburanți.

„Este un subiect important. Proiectul aparține deputatului independent Alexandru Oleinic, și își așteaptă rândul de un an. Toate audierile preconizate vor fi sterile dacă după aceasta nu ieșim cu modificarea legislației”, a spus Slusari.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea a spus că la Biroul permanent a fost susținut demersul privind audierile ANRE.

„Ieri am convenit că vom elabora un proiect de hotărâre. Am stabilit ce măsuri vom aplica asupra ANRE, cum vom modifica legislația”, a spus Vlad Bătrîncea.

Autorul proiectului, deputatul Alexandru Oleinic a spus că s-a discutat proiectul în Comisii și în următoarele două săptămâni se va examina Legea.

Șeful Comisiei economie, buget și finanțe, Petru Burduja a spus că avizul Guvernului este unul pozitiv, iar în Comisie s-a înregistrat proiectul care prevede modificările la Lege. Marți în cadrul ședinței Comisiei va fi discutat.

Proiectul a fost inclus pe ordinea de zi bisăptămânală a ședinței Parlamentului.

Cristina Parfeni

Share