Audierea candidaților pentru funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE va fi altă dată. Președintele Comisiei a făcut anunțul!

Audierea candidaților pentru funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE va fi altă dată. Președintele Comisiei a făcut anunțul!

Audierea candidaților selectați pentru funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE a fost amânat de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, transmite OFICIAL.

Potrivit Președintelui Comisiei, Igor Munteanu, în adresa Comisiei au parvenit careva documente, ce indică asupra unor necorespunderi ce afectează criteriile de integritate și profesionalism al candidaților.

„Acest fapt impune o verificare suplimentară a candidaților. Pentru că aceste documente sunt importante, solicit votul membrilor Comisiei pentru amânarea audierii și verificarea suplimentară a datelor”, a spus Igor Munteanu.

Potrivit membrului Comisiei, deputatul Sergiu Sârbu, amânarea audierilor a fost intenționată.

„Nu am înțeles ce materiale suplimentare și ce trebuie examinat. Cred că, concursul trebuia desfășurat. S-a amânat poate pentru că acel candidat care trebuia să câștige nu a depus dosarul sau nu a trecut prima etapă. Am văzut că sunt stabilite întrebările de către Comisie și scrise și răspunsurile. Dacă membrii Comisiei au așa ceva, e foarte ușor să se ajungă și la candidați. Se face totul absolut netransparent”, a spus Sîrbu.

În total au fost înregistrate 5 dosare. Dintre cele 5 la audieri au fost invitate să participe 2 persoane. Data audierilor va fi stabilită ulterior de Comisie și anunțată.

Cristina Parfeni

Share