Atenționarea unui lider politic: „Analizați bine, stimați unioniști, gândiți-vă ce facem mai departe”

Atenționarea unui lider politic: „Analizați bine, stimați unioniști, gândiți-vă ce facem mai departe”

„Cum să realizăm UNIREA, când aproape fiecare din cei care au ajuns într-o funcție mai înaltă se cred mai unioniști, mai mari și mai puternici decât toți sultanii luați la un loc, iar îndată ce-și pierd funcția, își creează câte un partid; aproape fiecare unionist crede, că anume el poate fi un Mihai Viteazul sau un Alexandru Ioan Cuza, în lupta pentru reunificarea românilor”. Aceasta susține președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, informează OFICIAL.

În același timp, Ghimpu declară că „cum să faci Unirea cu asemenea unioniști și în asemenea condiții, când un partid unionist cum este PL, care și-a demonstrat pe parcursul anilor adeziunea față de valorile adevărate naționale și nu doar prin vorbe, dar și prin fapte este permanent trădat și atacat?”. „Și nu doar de dușmanii fățiși, cum este Dodon, A. Nâstase și ortacii lor, dar chiar de cei, pe care PL i-a promovat în diferite funcții, inclusiv cea de deputat și ministru?… Când vom înțelege, că aceste trădări și atacuri s-au făcut și se fac pentru a slăbi puterea PL și asta doar pentru că este un partid unionist care nu cedează nimic din lupta pentru Unirea cu Țara noastră, iar bătăliile duse de partidele declarate unioniste împotriva Partidului Liberal și inclusiv între partidele unioniste vor duce la pierderea încrederii în unioniști și în însăși realizarea Unirii? Căci anume acest lucru și-l dorește Rusia! Și cine poate garanta, că în cazul dispariției PL, nu vor avea aceeași soartă și partidele nou-formate? Credeți că FSB-ul rusesc doarme? Sau chiar dacă-i ajută pe unii (direct sau indirect) în crearea noilor partide unioniste, este interesat ca în locul PL să se ridice alt partid unionist, care cu timpul să devină principalul partid unionist din RM?”, a comunicat Ghimpu.

„Eu atâția ani am luptat pentru cauza româneascâ și nu m-am bătut cu nimeni pentru funcția de Președinte de partid; și nici n-am creat un partid peste noapte, ca să devin Președinte, așa cum o fac acum unii. Abia în 1998, la vârsta de 47 de ani și numai după ce mi s-a propus acest lucru, am devenit Președinte de partid și asta pentru că am înțeles atunci, că Kremlinul își rezolvă problemele prin unii Președinți de Partid (exemplu viu astăzi este Dodon, dar și alții). Analizați bine, stimați unioniști, faptele pe care vi le-am pus pe tapet, și gândiți-vă bine ce facem mai departe și cu cine mergem pentru a face Unirea; căci așa cum stau lucrurile astăzi, va fi cum vrea Kremlinul și nu cum ne dorim noi unioniștii! Eu decizia mea demult am luat-o și credeți-mă, că nu voi sta deoparte și doar să scriu pe facebook! UNIREA nu este doar o datorie față de Neamul nostru, UNIREA este și salvarea cetățenilor acestui stat, indifirent de etnie, care trăiesc în sărăcie, minciună si umilință de sute de ani!”, a mai adăugat Ghimpu.

Mihaela Rotari

Share