Atenționare de la Ion Ceban: Nu avem locuri libere în spitale – nici paturi simple, nici paturi de reanimare

Atenționare de la Ion Ceban: Nu avem locuri libere în spitale – nici paturi simple, nici paturi de reanimare

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban susține că se observă o relaxare deplină ce ține de respectarea măsurilor epidemiologice – „cunosc că toată lumea a obosit, dar mai putem face un efort ca să putem reuși”, adaugă edilul, informează OFICIAL.

„Atenționez: nu avem locuri libere în spitale – nici paturi simple, nici paturi de reanimare, chiar dacă am activat la maximum toate spațiile și paturile posibile”, notează Ceban, pe o rețea socială.

Mai mult, susține Primarul, medicii și asistentele medicale și-au cedat birourile pentru a disloca paturi suplimentare în spitalele municipale.

„Astfel, peste 80 de paturi au fost amenajate suplimentar în spitalele municipale Covid. Actualmente capacitatea totală de paturi Covid în spitalele municipale, inclusiv la Centrul Covid MoldExpo, este de peste 1400 – cca 50% din capacitatea totală de spitalizare la nivel naţional”, comunică edilul.

În același timp, Ceban spune că instituțiile medicale din municipiu sunt pregătite pentru vaccinare, personalul este instruit, iar spațiile pentru imunizare pregătite.

„Noi, ca administrație locală din Chișinău, nu avem competența și atribuțiile de precomandare și procurare de vaccin. Cooperăm și vom coopera intens cu autoritățile centrale pentru disponibilitatea vaccinurilor pentru locuitorii municipiului, conform Planului Național de vaccinare anti-Covid-19”, a conchis Ion Ceban.

Mihaela Conovali

Share