Asociația Micului Business: Criza economică care stă în prag, în care vor falimenta mii și mii de întreprinzători, nu se vede de la MEI

Asociația Micului Business: Criza economică care stă în prag, în care vor falimenta mii și mii de întreprinzători, nu se vede de la MEI

Asociația Micului Business critică proiectul de lege nr. 255 al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), informează OFICIAL.

„În locul suportului real, proiectul de lege va aduce celor din micul business, doar dureri de cap, neclarități celor care sunt în afaceri și celor care vor intra în afaceri. Pe lângă acesta, în document este obsedantă noțiunea de activitate independentă și antreprenor independent. Un cetățean fără pregătire specială va confunda permanent aceste noțiuni și astfel devine pasibil de tot felul de neplăceri. Și apoi, însuși termenul de antreprenor presupune în sine sensul de independent, dar bineînțeles nu la noi. La noi în acest proces și în acest proiect se promite sarea și marea pentru activitate independentă, moratoriu la controale fiscale, sancțiuni fiscale și contravenționale aferente încălcărilor fiscale admise de antreprenorii independenți care vor migra de la patenta de întreprinzător. Ce nu se promite de dragul unui proiect ratat”, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Asociației, Eugen Roșcovan.

Potrivit lui, ținta MEI este patenta de întreprinzător. „Criza economică care stă în prag, în care vor falimenta mii și mii de întreprinzători, nu se vede de la MEI. Va trece de la sine, se crede ca guturaiul – peste 7 zile sau peste 7 ani. Nu are importanță, principalul sunt cele 53 de pagini cu text mărunt și îndesat, veritabila odă democrației naționale. Se aștepta ca să se elaboreze un program de suport financiar pentru firmele mici să-și păstreze angajații, tot mai ieftin decât statul să plătească sume enorme pentru armate de șomeri. Se aștepta o liberalizare a activității tuturor agenților economici pentru a supraviețui crizei economice instituite, dar, de fapt, asistăm la un triumf al democrației naționale. Acest proiect de lege nr. 255 este o inspirație fidelă din documentele similare din fostul spațiu al URSS și care complică mult existența agenților economici”, a mai spus Roșcovan.

Andriana Cheptine

Share