Asociația „HELP”: Dacă noi nu o să reacționăm, vor urma și alte rețineri, ca și în cazul lui Pavel Grigorciuc

Asociația „HELP”: Dacă noi nu o să reacționăm, vor urma și alte rețineri, ca și în cazul lui Pavel Grigorciuc

Reprezentanții Asociației „HELP” califică drept ilegală reținerea membrului Asociației, Pavel Grigorciuc, informează OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Președintele Asociației „HELP”, Valentin Eșanu, a menționat că, justiția este controlată în continuare de regimul oligarhic.

„După părerea noastră, regimul este foarte puternic în structurile de forță, legate de procuratură și justiție”, a precizat el.

Avocatul Eduard Rudenco a spus că, procurorul Nicu Șendrea nu a fost atacat de Pavel Grigorciuc.

„El doar și-a apărat drepturile și averea care-i aparține. Pavel Grigorciuc în ziua de 11 septembrie nu a comis nici o crimă. A avut tot dreptul să-l întrebe pe Nicu Șendrea, de ce dânsul încă mai lucrează în sistem. Răspuns nu a primit. Nicu Șendrea a încercat să-i smulgă din mână telefonul personal și Grigorciuc, ca și orișice cetățean care își stimează drepturile, a acționat perfect legal, atunci când nu i s-a întors averea care îi aparține. În pofida la această faptă, procurorii au pornit o cauză penală, l-au reținute pe 72 ore. Ei ignoră și nu fac nici o acțiune în urma cererii pe care am înaintat-o noi cu atragerea la urmărirea penală pe Nicu Șendrea, vorbim de jaf. Noi toți am văzut, prin înregistrările video, cum s-a început conflictul și cum s-a epuizat. Conflictul se vede clar că a fost provocat de Șendrea. Nu putem vorbi de un huliganism”, a precizat Rudenco.

La rândul său, Nicu Șendrea a menționat că, Pavel Grigorciuc este un test din partea procurorilor, judecătorilor, asupra societății civile. „Cred că o să aștepte să vadă cum o să reacționăm. Dacă noi nu o să reacționăm, vor urma și alte rețineri, ca și în cazul lui Pavel, oameni nevinovați. Trebuie să reacționăm noi acum, în caz contrar putem să ne așteptăm la altă grupare criminală dintre procurori și judecători”, a mai spus Eșanu.

Cristina Pendea

Share