APME va lua o decizie până la 10 februarie 2015. Vicepreședinții Parlamentului sunt vizați!

Părțile semnatare ale Acordului de constituire a Alianței Politice pentru o Moldovă Europeană (APME), membri ai Alianței, stabilesc și se angajează să delimiteze atribuțiile vicepreședinților Parlamentului conform domeniilor de activitate a organelor de lucru a Parlamentului.

Astfel, Consiliul Alianței va elabora și aproba hotărârea cu privire la delimitarea atribuțiilor și o va propune spre adoptare Biroului Permanent al Parlamentului. Termenul pentru aprobarea acestei hotărâri este cel târziu data de 10 Februarie 2015.

Acordul de constituire a APME a intrat în vigoare la 23 ianuarie curent, în ziua semnării. Acordul este semnat de liderii partidelor fondatoare ale Alianței, toți deputații reprezentanți ai acestora, confirmând prin acest fapt asumarea unei responsabilități personale pentru crearea și funcționarea eficientă a Alianței. Acordul de constituire a Alianței Politice pentru o Moldovă Europeană a fost elaborat în corespundere cu cele mai bune practici europene, la 23 ianuarie 2014, în vederea coalizării forțelor politice și pentru asigurarea unei guvernări comune.

Doina Secrieru

Share