Aplicația „zilnicul electronic al elevului” va fi lansată în curând în Chișinău. Socialistul Ion Ceban oferă detalii

Aplicația „zilnicul electronic al elevului” va fi lansată în curând în Chișinău. Socialistul Ion Ceban oferă detalii

Ion Ceban, șeful fracțiunii PSRM în CMC, a anunțat astăzi despre mai multe soluții IT pentru Primăria municipiului Chișinău, informează Oficial.

Ceban a comunicat, pe Facebook, că a avut o întrevedere cu reprezentanții companiilor IT, care, în mod gratuit, elaborează la momentul de față aplicația „zilnicul electronic al elevului”, program pe care urmează să-l piloteze, în cel mai scurt timp, în două licee din capitală.

„De asemenea, cu titlu gratuit am început să elaborăm pentru primărie soluția tehnică – ghișeul unic electronic și managementul sarcinilor pe intern.

Săptămîna viitoare, prezentările vor fi făcute în cadrul fracțiunii PSRM, după care vom face prezentările și dezbaterile necesare în cadrul primăriei”, a mai comunicat socialistul.

Totodată, Ceban a amintit că, anterior, la inițiativa fracțiunii PSRM, a fost aprobată decizia cu privire la trecerea la achiziții publice electronice. Peste două săptămîni planificăm să vedem la ce etapă se află implementarea, care sînt impedimentele din partea executivului, care sînt alte subiecte ce nu permit implementarea integrală a acestui sistem.

Doina Secrieru

Share