Apelul unui grup de veterani de război, în ajunul protestului din 26 august

Apelul unui grup de veterani de război, în ajunul protestului din 26 august

Un grup de veterani de război, în cadrul unei conferințe de presă, au lansat un apel cu privire la protestul din 26 august, informează Oficial.

Locotenent-colonelul de poliție, secretar general al PDA, Chiril Moțpan, a comunicat mai multe detalii.

„Astăzi vrem să adresăm un apel la rațiune, discernământ și pace. Republica Moldova, de câțiva ani, trece printr-o perioadă foarte dificilă. Probabil că, criza de astăzi este cea mai puternică din Ziua declarării Independenței Republicii Moldova. Din păcate, cei care au luptat pentru independență, care și-au jertfit sănătatea și viața în luptele de la Nistru, au ajuns astăzi să fie niște cerșetori în propria țară. Aceasta a fost atitudinea pe parcursul anilor, iar acum a devenit și mai gravă. Din păcate, guvernarea a făcut tot posibilul ca veteranii să fie dispersați, să nu formeze un tot întreg, pentru că ar fi fost un pericol prea mare pentru ei. Noi, acei care ne identificăm cu onoarea și demnitatea, suntem pentru țară, pentru cetățeni și declarăm astăzi ferm că pe 26 vom fi alături”, a menționat el.

În același timp, generalul Anton Gămurari a îndemnat populația să participe la manifestație. „Vă invit pe 26 august, la ora 14, să fim toți în Piața Marii Adunări Naționale și să ne spunem cu dârzenie cuvântul în apărarea țării și integrității acestui meleag. Pentru el, noi am jertfit viața atunci, pentru el mulți camarazi nu s-au întors acasă, iar copiii lor au crescut fără părinți”, a conchis Gămurari.

Mihaela Conovali 

Share