Apelul unui deputat: „Domnilor candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova, vă rog…”

Apelul unui deputat: „Domnilor candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova, vă rog…”

Deputatul Platformei DA în Parlamentul Republicii Moldova, Maria Ciobanu, a lansat un apel către candidații la funcția de Președinte, informează OFICIAL.

„Domnilor candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova, vă rog, respectuos, faceți în campania electorală dovada unei culturi elementare și a bunului-simț. Eu înțeleg că Legislativul a devenit cuvânt de ocară, dar nu uitați că Parlamentul este oglinda societății. Atunci când un candidat cu mari probleme de integritate țipă, amenință pe la toate întâlnirile cu alegătorii că el va dizolva Parlamentul, devine ridicol. De ce nu ar spune cum a adunat el milioanele de lei pe care îi aruncă azi neglijent la stânga și la dreapta… Din care afaceri? Cum a reușit să pună pe roate aceste așa-zise afaceri? De ce la prima confruntare cu legea a dat bir cu fugiții? Domnule, eu sunt deputată la al treilea mandat. Nu am reușit să pun la „colțun” din salariul de deputată nicio lețcaie.

Nu mă simt în Legislativ ca într-o casă de toleranță, cum afirmați Dvs., întrucât nu am frecventat asemenea localuri… Dacă veniți chiar de acolo, nu ne confundați cu acea lume.

Spuneți, domnilor candidați, cetățenilor ce ați făcut concret până a ajunge să vă înaintați candidatura la funcția de șef de stat și nu aruncați zoi peste toți deputații. Suntem foarte diferiți ca dealtfel și Dvs., acești 8 candidați.

Doamnelor și domnilor jurnaliști, vă rog și pe Dvs. atunci când îi aveți drept invitați la dezbateri electorale pe candidații la funcția de Președinte al statului Republica Moldova, oferiți-ne și nouă, actualilor deputați, dreptul la replică sau cereți-le să se exprime într-un limbaj demn de un viitor șef de stat”, susține deputata.

Doina Secrieru

Share