Apelul lansat de Andrei Năstase către toți bugetarii

Apelul lansat de Andrei Năstase către toți bugetarii

Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, a adresat un apel către toți bugetarii, cadrele didactice, medicale, către pensionari și studenți, în contextul protestului programat pentru 26 august curent, în Piața Marii Adunări Naționale, informează Oficial.

„Fac apel către toți bugetarii, cadre didactice, medicale, către pensionari și studenți: pe 26 august să fim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale. Avem nevoie de reforme profunde, de politici euroconforme bine elaborate și implementate. Avem nevoie de schimbare. Și o putem face doar uniți, solidari, cu demnitate și foarte determinați”, a menționat Năstase, într-o postare pe Facebook.

În context, el s-a referit la faptul că profesorii „cer majorarea salariilor și o fac în strictă conformitate cu legea și realitățile sumbre în care am ajuns din cauza unei guvernări cleptocratice, iresponsabile, având controlul deplin asupra justiției”.

„Nu voi insista prea mult pe miliardele sifonate prin schemele mafiei imobiliare, din domeniul achizițiilor publice și a altor relații „comerciale” cu statul”, a mai spus liderul Platformei DA, adăugând că „pentru o majorare omeneasca a salariilor bugetarilor era suficientă realizarea doar a unei promisiuni electorale a lui Dodon, cea de neadmitere a recuperării de la cetățeni a banilor furați din vistieria statului”, însă șeful statului a ales o altă cale.

De asemenea, Năstase a subliniat că susține cadrele didactice în demersul lor constituțional „pentru o muncă remunerată decent și respect din partea guvernării”.

Doina Secrieru

Share