Anunțul PSRM privind amenajarea a sute de terenuri și curți în mun. Chișinău

Anunțul PSRM privind amenajarea a sute de terenuri și curți în mun. Chișinău

Șeful fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban,  susține că, în Bugetul municipal pentru anul 2018, care a fost aprobat, sunt patru capitole cu destinație specială, informează Oficial.

În cadrul unei conferințe de presă, Ion Ceban a declarat că, aceste capitole vizează construcția terenurilor de joacă pentru copii, terenuri de sport intra-cartier, dar și amenajarea blocurilor curților (iluminat, trotuare, bordură, parcări), dar și un program de reabilitare a infrastructurii masive sportive la nivel de municipiu.

„Astfel, cu ajutorul Comisiei comunal-locativă, plus portalului www.decide.md, au parvenit sute de cereri din partea chișinăuienilor. La moment avem prelucrate aproximativ 258 de adrese ce vor fi chiar astăzi expediate către APL, care urmează să facă toate licitațiile încât în cel mai scurt timp să înceapă lucrurile, cel târziu în luna martie. Este vorba despre minimum 100 terenuri de joacă pentru copii, 100 terenuri mari de sport, dar și 70-100 curți ce urmează să fie amenajate în timpul apropiat (3-6 luni). În total, avem în vizor în jur de 300 de adrese, aici nu mă refer la un bloc, ci – la curți cu mai multe blocuri. Solicităm și executivului Primăriei să nu blocheze activitatea și să dea curs în cel mai rapid și transparent mod pentru a efectua lucrările”, a precizat consilierul.

Totodată, Ion Ceban a mai spus că își propun să fie amenajate cel puțin 5 complexuri sportive mari, de genul celor propuse de șeful statului, pentru reabilitarea sportului la nivel de municipiu.

Mihaela Rotari

Share