ANRE și Consiliul Concurenței vor fi comasate? Deputat al PAS: Până la sfârșitul anului

ANRE și Consiliul Concurenței vor fi comasate? Deputat al PAS: Până la sfârșitul anului

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, parlamentarul Dumitru Alaiba, în cadrul unui briefing de presă, a anunțat despre o inițiativă ce are drept scop comasarea a două instituții: Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Consiliul Concurenței (CC), informează OFICIAL.

„Aceste instituții au produs scuze și justificări de-a lungul anilor, dar nu și rezultate. Ele sunt ineficiente și neproductive. Așa nu mai poate continua. Dacă nu mergem la unele decizii mai radicale, în 4 ani vom avea exact aceleași probleme care le avem acum. Soluția pe care am identificat-o noi este ca instituțiile acestea două să fie comasate într-o singură autoritate”, a declarat parlamentarul.

Tot el a precizat că asemenea modele există în mai multe țări europene.

„Asupra acestei inițiative vom lucra intens în perioada imediat următoare. Urmează să lansăm o rundă de consultări în societate, o să audiem rapoartele de activitate a acestor instituții la moment, pachetul de legi care îl avem gata o să-l ajustăm pentru a fi înregistrat în Parlament”, a mai anunțat Alaiba.

Ținta, potrivit deputatului, este ca până la sfârșitul anului, această reformă să fie dusă până la sfârșit – „astfel încât până în anul 2022 să avem o instituție nouă”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share