Andrian Candu: Ialoveni este printre puținele raioane cu creștere economică și demografică

Președintele Parlamentului Andrian Candu a participat, ieri, la festivitatea dedicată aniversării a 40-a de la formarea raionului Ialoveni. Evenimentul a întrunit reprezentanți ai autorităților centrale și locale din Republica Moldova și România, personalități notorii, oameni de cultură, oaspeți și locuitori ai raionului, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

”Sunt copleșit de emoții, inclusive deoarece am revenit acasă, la baștina tatălui meu, care s-a născut în satul Văsieni, Ialoveni”, a spus președintele Parlamentului. Andrian Candu a vorbit despre locurile de atracție din raion, precum beciurile de la Mileștii-Mici, lanurile de lalele din Bardar, care se întind pe câteva zeci de hectare, folclorul din Valea Botnei, meșteșugarii din Văsieni și Ialoveni. ”Sunteți printre puținele raioane cu creștere economică și demografică, iar acest fapt se datorează, bineînțeles, oamenilor harnici și talentați ai raionului”, a menționat Andrian Candu.

O retrospectivă a realizărilor celor 40 de ani a oferit celor prezenți președintele raionului Ialoveni Anatolie Dumitriu. Totodată, mesaje de felicitare au adresat deputatul Vladimir Cernat, ministra Culturii Monica Babuc, senatorul roman Adrian Țuțuianu etc.

Sărbătoarea a fost întregită de parada portului popular, vernisarea expoziţiilor localităților din raionul Ialoveni, lansarea Albumului ,,Raionul Ialoveni – 40 ani” și un spectacol muzical. Tot astăzi, a fost semnat Acordul de colaborare între raionul Ialoveni şi judeţul Ilfov, România, iar mai mulți băștinași au fost distinși cu diplome și cadouri.

Precizăm că, Raionul Ialoveni include în componența sa un oraș și 33 sate și comune.

385a0305_34359864225_o

Maria Roșca

Share