Andrian Candu: Grupul parlamentar PRO MOLDOVA este axat pe agenda oamenilor

Andrian Candu: Grupul parlamentar PRO MOLDOVA este axat pe agenda oamenilor

Președintele Partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Thomas Mayr-Harting, aflat în vizită în Republica Moldova și Excelența Sa Anna Lyberg, Ambasadoare a Suediei în Republica Moldova, transmite OFICIAL.

Părțile au discutat despre impactul pe care îl are situația politică, economică și pandemică din țară asupra respectării drepturilor fundamentale ale omului pe ambele maluri ale Nistrului. Andrian Candu a menționat că grupul parlamentar PRO MOLDOVA este axat pe agenda oamenilor și, indiferent de deciziile luate de președintele țării privind evoluția situației politice, va depune eforturi pentru ca toți locuitorii țării să aibă un trai demn și acces la produse și medicamente.

Andrian Candu a menționat că situația economică adusă la extrema de jos de proasta gestionare a crizei de către autoritățile susținute de majoritățile parlamentare din ultimii ani este complicată și mai tare de criza pandemică și instabilitatea politică din țară, în special de lipsa unui guvern funcțional.

Părțile au trecut în revistă acțiunile întreprinse anterior pentru asigurarea unei reglementări pașnice și în interesul locuitorilor țării a diferendului transnistrean, precum și măsurile elaborate pentru o mai bună funcționare a Autonomiei Găgăuze cu respectarea normelor naționale și internaționale în acest sens.

Cristina Pendea

Share