Andrei Spînu se află la Londra. A semnat mai multe Acorduri

Andrei Spînu se află la Londra. A semnat mai multe Acorduri

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, se află la Londra, Marea Britanie, unde a semnat împreună cu European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) Acordul pentru implementarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”.

Acordul de împrumut în valoare de 150 de milioane de euro va ajuta la reabilitarea drumului M2, centura orașului Chișinău, sectorul doi, prin extinderea acestuia la patru benzi de circulație și 85 de kilometri ai drumului M1, frontieră cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina.

„Suma împrumutului reprezintă 50% din cofinanțarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”, iar restul banilor sunt alocați de Banca Europeană de Investiții.

Aceste două drumuri naționale fac parte din rețeaua transeuropeană de transport TEN-T și sunt o prioritate pentru Republica Moldova. În primul rând, drumurile creează conexiuni cu România și nemijlocit cu Uniunea Europeană, dezvoltă comerțul și permite cetățenilor să se deplaseze mai rapid și mai în siguranță oriunde.

Drumuri europene este prioritatea noastră în Planul Reconstrucției Infrastructurii Moldovei 5+ și muncim în continuare pentru realizarea acesteia”, spune Andrei Spînu.

Tot la Londra, ministrul a semnat împreună cu Ministrul Transporturilor, Mark Harper, Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în domeniul transporturilor aeriene.

„În Marea Britanie se află diaspora noastră, iar această înțelegere deschide ușile spre atragerea de noi companii avia pe teritoriul Republicii Moldova și va permite cetățenilor să călătorească mai des și la prețuri competitive spre Marea Britanie, dar cel mai important – să vină mai des acasă. Republica Moldova a semnat astfel de acorduri cu 21 de țări și numărul acestora e în continuă creștere: un indiciu important de încredere pentru Republica Moldova”, spune Andrei Spînu.

Share