Andrei Spînu, la Lyon, va semna Acordul de liberalizare a transportului rutier de mărfuri dintre R. Moldova și UE

Andrei Spînu, la Lyon, va semna Acordul de liberalizare a transportului rutier de mărfuri dintre R. Moldova și UE

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, împreună cu secretarul de stat pe domeniul transportului, Mircea Păscăluţă, se află la Lyon, în Franța, la Connecting Europe Days, unde va semna Acordul de liberalizare a transportului rutier de mărfuri dintre Moldova și UE, informează OFICIAL.

Între timp ministrul a participat la ceremonia de deschidere a evenimentului, a avut o întâlnire cu comisarul european pe transporturi, Adina Vălean și a semnat cu ministrul Transporturilor din Ucraina, Oleksandr Kubrakov, o scrisoare comună pentru Comisia Europeană pentru dezvoltarea:

– coridorului rutier pe direcția Jytomyr – Berdicev – Vinnytsia – Nemyriv – Soroca – Râșcani. Dezvoltarea acestui traseu, în special, includerea lui în harta TEN-T și construirea unui pod de frontieră peste râul Nistru vor rezolva problemele logistice și vor crea condiții adecvate de siguranță pentru transportul și schimbul de mărfuri cu Uniunea Europeană. Sper că vom fi susținuți pentru dezvoltarea acestei linii rutiere.

– interconectarea rețelei de drumuri a Republicii Moldova cu rețeaua de autostrăzi din România, prin construirea podului rutier Ungheni (România) – Ungheni (Moldova) peste râul Prut, ca o continuare a autostrăzii A8 Târgu Mureș – Iași – Ungheni, care va deschide o mare oportunitate de extindere a acestei construcții la Chișinău și Odesa.

„Tot astăzi am semnat alături de alte țări (Austria, Germania Croația, Bulgaria, Cehia, România, Bosnia și Herțegovina, Slovacia, Serbia, Ucraina) și Concluziile privind reabilitarea și întreținerea eficientă a infrastructurii de căi navigabile pe Dunăre și afluenții săi. Acest document vine să sprijine durabil și eficient navigația pe Dunăre, reducerea barierelor administrative în navigația transfrontalieră a râului, dezvoltarea infrastructurii terestre, în special locurile de acostare”, spune Spînu.

Share