Andrei Spînu a numit un nou vicedirector la ANTA

Andrei Spînu a numit un nou vicedirector la ANTA

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, l-a numit pe Ion Bocancea în funcția de director adjunct pe domeniul digitalizare la Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA), transmite OFICIAL.

„ANTA este una din structurile care va implementa obiectivele Programului Transport Modern, anunțate zilele trecute. Îmi doresc finalizarea cât mai urgentă a sistemului e-Autorizații, care de 2 ani tot se lansează și nici până în ziua de astăzi nu este deplin funcțional. Îmi doresc ca oamenii să aibă acces la toate rutele de transport public din țară prin sisteme digitale: e-GPS, e-bilet, e-routing. E timpul să trecem la altă etapă de transformare și să facem ordine în tot sistemul.

Pentru a înainta sigur și real în ceea ce vrem să facem, la ANTA am numit astăzi în funcție, pentru prima dată, un director adjunct pe domeniul digitalizare, Ion Bocancea”, a declarat ministrul Spînu.

Noul vicedirector și-a făcut studiile la Academia de Studii Economice din Moldova, este specializat în cibernetică, statistică și informatică economică și are un master în business și economie.

Ion Bocancea are o experiență vastă în domeniul tehnologiei informaționale și comunicațiilor. Printre proiectele TIC care le-a realizat sunt centrele de replică a serviciilor IT pentru SA RED NORD, a creat Centrul unic de deservire a Clienților și a implementat sistemul de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) pentru Apă Canal Chișinău.

Doina Buruiană 

Share