Andrei Spînu a anunțat că tariful la gaz ar putea să scadă ușor

Andrei Spînu a anunțat că tariful la gaz ar putea să scadă ușor

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a anunțat că tariful la gaz ar putea să scadă ușor din februarie, fiind vorba de un tarif de aproximativ 27 de lei, informează OFICIAL.

Ministrul, în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8, a spus că prețul pentru 1000 de metri cubi în decembrie 2022 a fost de 1200 dolari, iar în ianuarie prețul va scădea.

„Așa cum am anunțat, eu deja am solicitat și așteptăm de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică o analiză prin care să ne spună dacă sunt premise pentru ieftinirea gazului. Se acumulează toate facturile, se stabilește prețul mediu de achiziție, transportul, depozitarea etc. Prețul gazului la bursă nu e prețul de facto. Noi folosim acum gazul care a fost cumpărat pe parcursul anului trecut și în primele 10 zile ale lunii ianuarie curent”, a declarat vicepremierul.

Totodată, el a spus că ar fi vorba de o ieftinire de vreo 10%, adică 2-3 lei.

„La moment, din ceea ce vedem noi, ar fi un motiv să se reducă tariful nu cu foarte mult. Procentual, cred că în jur de 10%. Probabil, din februarie”, a comunicat ministrul.

OFICIAL amintește: Începând cu 1 octombrie 2022, consumatorii casnici achită 29,27 lei, cu TVA, pentru 1 metru cub de gaze naturale.

Share