Andrei Spînu, a 4 oară în acest an la Baku: Am participat la lucrările Comisiei mixte interguvernamentale moldo-azere

Andrei Spînu, a 4 oară în acest an la Baku: Am participat la lucrările Comisiei mixte interguvernamentale moldo-azere

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, s-a reîntors la Baku a patra oară în acest an, în componența delegației condusă de prim-ministra Natalia Gavrilița, informează OFICIAL.

Ministrul a participat în calitate de co-președinte a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare comercial-economică, care s-a relansat după o pauză de 10 ani.

„Alături de Secretarii de stat, Constantin Borosan, Ruslan Bolbocean, Sergiu Gherciu, directorul Agenției de Investiții, Marin Ciobanu şi colegii din alte instituții de resort, am participat la lucrările Comisiei unde au fost stabilite mai multe acțiuni bilaterale.

În urma discuțiilor am semnat cu Inam Karimov, ministrul Agriculturii și co-președintele Comisiei din partea Azerbaidjanului, Protocolul cu privire la cea de-a 4-a Reuniune a Comisiei mixte. Documentul se referă la extinderea cooperării dintre cele două țări în domeniul economic, comerț, investiții, energetic, agricol, dezvoltare regională și construcții, științific-tehnic și umanitar, sfera muncii și sfera socială, siguranța alimentară, turism, transport și TIC, dar și alte domenii de interes comun.

În cadrul vizitei, am avut şi o discuție bilaterală cu ministrul Energiei al Republicii Azerbaidjan, Parviz Shahbazov. De asemenea, împreună cu prim-ministra Natalia Gavrilița am avut întrevederi cu președinta Parlamentului, Sahiba Gafarova, cu premierul Ali Asadov și cu ministrul Economiei, Mikayil Jabbarov”, spune Spînu.

Share